Aceştia sunt acuzaţi de ucidere din culpă în cazul incendiului de la clubul Colectiv, care a avut loc în luna octombrie. Procurorii de la Parchetul General au deschis un dosar, cercetări în urma cărora Alin Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu au fost arestaţi preventiv. După aproximativ două luni, aceştia au fost plasaţi în arest la domiciliu.

Anchetatorii au arătat că patronii Colectiv, deşi au dat o declaraţie pe proprie răspundere că vor respecta limita maximă de 80 de locuri pe scaune, au încălcat obligaţia, în seara zilei de 30 octombrie intrând, într-un spaţiu de 425 de metri pătraţi, aproximativ 400 de persoane.

Fostul primar Cristian Popescu Piedone şi două angajate de la Primăria Sectorului 4 - Aurelia Iofciu, şefa Serviciului autorizări comerciale, şi Luminiţa Larisa Ganea, angajată la acelaşi serviciu, - au fost arestaţi în 7 noiembrie, măsură luată într-un dosar instrumentat de DNA privind autorizarea clubului Colectiv.

Fostul edil este acuzat de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi fals intelectual, iar cele două angajate ale Primăriei Sectorului 4, de complicitate la cele două infracţiuni reţinute în cazul lui Piedone. Cei trei au contestat decizia Judecătoriei Sectorului 4.

Curtea de Apel Bucureşti a admis, pe 11 noiembrie, contestaţiile fostului primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone şi a celor două angajate din primăria de sector şi au dispus ca aceştia să fie cercetaţi în stare de libertate.