Personalul de securitate din aeroport a solicitat evacuarea pasagerilor dintr-un avion al Air India care efectua o cursă internă pe ruta New Delhi-Bhubaneshwar şi a dispus verificarea bagajelor acestora, după ce a primit ameninţări telefonice privind plasarea unor bombe la bordul aeronavei.

Şi pasagerii unui alt avion, al companiei Royal Nepal Airlines, care trebuia să decoleze din New Delhi cu destinaţia Kathmandu, capitala Nepalului, au fost vizaţi de aceeaşi solicitare.

Ambele aeronave au fost transportate în zone izolate şi au fost supuse verificărilor.

Turnul de control al aeroportului a primit un apel telefonic de la un bărbat care a anunţat că la bordul unui avion nepalez se afla o bombă şi că exista "o problemă" cu un avion al Air India, potrivit poliţiei indiene.

La bordul avionul cu destinaţia Kathmandu se aflau 155 de pasageri şi nouă membri ai echipajului, în timp ce 186 de pasageri şi un membru al echipajului erau în avionul companiei indiene.

Miercuri seară, un alt avion al companiei Air India a fost evacuat de pe aeroportul internaţional din Bangkok, în urma unei alerte false cu bombă.