Doi piloţi din Emirate şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii avionului Mirage. „Doi piloţi au murit după ce avionul lor de tip Mirage s-a prăbuşit luni în urma unei defecţiuni”, a anunţat comandamentul coaliţiei într-un comunicat publicat la Riad.

Emiratele Arabe Unite au anunţat că au pierdut un avion de luptă în Yemen unde participau, în cadrul coaliţiei arabe, la atacuri aeriene împotriva rebelilor şiiţi, acuzaţi de legături cu Iranul. Într-un comunicat, comandamentul forţelor armate din Emirate a indicat pur şi simplu că avionul „participa la operaţiuni militare în Yemen în cadrul coaliţiei conduse de Arabia Saudită”. Este pentru prima dată când Emiratele, parte importantă a coaliţiei din Yemen, anunţă o astfel de pierdere.

Riadul şi o coaliţie a statelor arabe au intervenit în războiul civil din Yemen în urmă cu un an, într-o încercare de readucere la putere a preşedintelui Abd-Rabbu Mansour Hadi după ce rebelii Houthi şi forţe loiale fostului preşedinte Ali Abdullah Saleh l-au îndepărtat. Rebelii Houthi deţin controlul în capitala Yemenului, Sanaa. Cel puţin două avioane ale alianţei s-au prăbuşit de la declanşarea campaniei în Yemen.