„Am vizitat-o astăzi şi pot spune că se simte mult mai bine ca înainte. Ea consumă apă şi ia vitamine”, a declarat avocatul.

Nadia Savcenko a ieşit din greva setei joia trecută, după ce a primit o scrisoare despre care credea că a fost scrisă de preşedintele ucrainean Petro Poroşenko, dar care s-a dovedit în final falsă, potrivit avocaţilor săi. „Acest gen de glume demonstrează josnicia şi perfidia politicii ruse pro-Putin”, a acuzat ea într-o scrisoare scrisă de mână şi postată de Polozov pe Facebook.

Cu toate că Nadia Savcenko consumă din nou lichide, ea îşi continuă greva foamei, începută la 3 martie, grevă pe care ea doreşte să o ţină până când va fi anunţat verdictul în procesul său, aşteptat pe 21 şi 22 martie.

Arestată la începutul lui iulie 2014 pe teritoriul rus, potrivit Moscovei, Nadia Savcenko afirmă, la rândul său, că a fost capturată pe teritoriul ucrainean de către rebelii proruşi din estul Ucrainei, apoi predată autorităţilor ruse.

Judecată din vara anului trecut de un tribunal din Doneţk, oraş rus situat la câţiva kilometri de frontiera ucraineană, Savcenko, împotriva căreia Parchetul rus a cerut 23 de ani de închisoare, este acuzată că a transmis armatei ucrainene coordonatele unde se aflau doi jurnalişti ruşi, ucişi ulterior de un tir de mortier în estul Ucrainei.