Potrivit publicaţiei, vizita ar urma să aibă loc cu aproximativ două luni înaintea referendumului din 23 iunie la care britanicii vor fi chemaţi să se pronunţe asupra menţinerii sau nu a ţării lor în interiorul Uniunii Europene.

Programul oficial al lui Obama prevede în acea perioadă o deplasare în Germania, unde se va întâlni cu cancelarul Angela Merkel şi va inaugura, la 24 aprilie, târgul de tehnologie Hannover Messe 2016.

În luna februarie Obama a reafirmat, într-o discuţie telefonică cu David Cameron, sprijinul SUA faţă de o Mare Britanie parte integrantă a UE.
Conform publicaţiei londoneze, vizita lui Obama va ajuta şi la refacerea relaţiilor cu Cameron, după ce, într-un interviu acordat săptămâna trecută, liderul american l-a acuzat pe premierul britanic că a devenit „distras” după intervenţia din 2011 din Libia, ţară aflată acum într-o situaţie „de haos”.

Potrivit The Independent, o sursă din Downing Street 10 a confirmat că Obama va efectua o escală în Marea Britanie luna viitoare şi va face o astfel de intervenţie.

Întrebat despre o eventuală vizită la Londra a preşedintelui american, un purtător de cuvânt al premierului britanic David Cameron a refuzat orice comentariu, vorbind despre „speculaţii”.