Deşi cele mai multe burse din regiune (China, Coreea de Sud, Hong Kong, Malaysia, Singapore şi Taiwan) sunt închise marţi datorită celebrării Anului Nou Lunar, tranzacţiile au fost influenţate de scăderea acţiunilor la Bursa de la New York, iar în Europa temerile privind băncile au dus la declinul titlurilor.

Marţi, indicele principal Nikkei-225 al Bursei de la Tokyo a scăzut cu 5,4%, ajungând la valoarea de 16.085,44 puncte, în scădere cu 918,86 puncte comparativ cu valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente. Este cel mai redus nivel din iunie 2013. Yenul s-a apreciat, ajungând la 115 dolari, cel mai ridicat nivel din 2014. Aprecierea yenului afectează competitivitatea exporturilor Japoniei.

Declinul acţiunilor companiilor energetice şi al băncilor a provocat scăderea cu 2,9% a indicelui S&P/ASX 200 al Bursei din Australia. Indicele MSCI, care monitorizează pieţele din întreaga lume, a scăzut cu 0,4%, iar faţă de nivelul de vârf din mai 2015 înregistrează un declin de 19%.
În Europa, indicele Stoxx Europe 600 a ajuns luni la cel mai scăzut nivel din octombrie 2014, iar titlurile Deutsche Bank au înregistrat cel mai semnificativ declin, de 9,5%.

„Datele dezamăgitoare din China au creat şi mai multe incertitudini şi au sporit aversiunea faţă de risc pe pieţele bursiere şi valutare din statele emergente. De asemenea, cei mai mulţi investitori au dubii că pieţele financiare chineze se vor stabiliza curând. Ţinând cont de volatilitatea pieţelor financiare, cel mai bine este să rămâi pe margine şi să-ţi păstrezi lichidităţile'', a afirmat recent analistul Jonathan Ravelas, de la BDO Unibank Inc. în Manila.