Postul de radio francez RMC a intervievat o femeie care pretinde că a fost martorul care le-a oferit anchetatorilor pontul referitor la locurile unde se află Abaaoud, în zilele de după atacul de la Paris relatează CNN.

Vocea sa a fost distorsionată în cadrul interviului, iar identitatea nu i-a fost dezvăluită, aceasta spunând că era prietenă cu un văr al lui Abaaoud şi că s-a întâlnit cu acesta.

De asemenea, în interviu se mai relevă faptul că Abaaoud plănuia atacuri împotriva unei secţii de poliţie şi a unui centru de îngrijire a copiilor din cartierul financiar al Parisului, La Defense, pe 19 noiembrie. Femeia a spus că avea această informaţie în urma unei conversaţii purtate cu vărul lui Abaaoud.

Acesta din urmă a revendicat cu mândrie atacurile din 13 noiembrie, în urma cărora 130 de oameni au murit în capitala franceză. Însă Abaaoud a contrazis afirmaţiile femeii că a ucis oameni nevinovaţi. „Nu, nu sunt nevinovaţi. Uită-te la ce ni se întâmplă nouă în Siria”, a spus teroristul.

Abaaoud i-a spus că ceilalţi care au intrat în Franţa fără acte de identitate s-au răspândit în regiune.

Procurorii din Paris au reacţionat după interviu, fiind lansată o investigaţie ce vizează RMC şi un alt post care a difuzat materialul, BFMTV, pentru că ar fi încălcat confidenţialitatea anchetei teroriste franceze şi a pus în pericol viaţa altora.

Poziţia celor două posturi a fost aceea că nu au încălcat vreo lege, din moment ce femeia a mers la RMC pentru a-şi spune povestea. În plus, femeia a mărturisit că vorbeşte de-abia acum, la câteva luni după atacuri, pentru că se simte abandonată de autorităţi şi se teme pentru viaţa sa.