Anul trecut au fost semnalate doar nouă astfel de fapte, a precizat poliţia din Koln (vestul Germaniei), subliniind că numărul mai mare de reclamaţii din acest an s-ar putea explica printr-o tendinţă sporită a victimelor de a anunţa incidentele, după evenimentele din timpul Revelionului, relatează AFP.

Oraşul Koln a fost zguduit atunci de un val de violenţe, atribuite în majoritate migranţilor. Acestea, îndreptate îndeosebi împotriva femeilor, au şocat Germania şi au crescut presiunea asupra cancelarului Angela Merkel, a cărei politică generoasă faţă de refugiaţi este tot mai criticată. După noaptea de Anul Nou au fost depuse peste 1.000 de plângeri.

Poliţia din Koln a pus în evidenţă un bilanţ relativ pozitiv după primele ore ale carnavalului, inaugura joi, la ora locală 11:11. Faptele reclamate merg de la insulte la viol (a fost semnalat unul), a precizat poliţia.

În fiecare an se înregistrează circa 50 de delicte sexuale pe întreaga perioadă de desfăşurare a carnavalului.

Carnavalul va dura până miercuri, Miercurea Cenuşii, zi de penitenţă care marchează începutul postului în tradiţia catolică. Luni va fi apogeul carnavalului, atunci urmând să aibă loc parada a cărei primă ediţie a fost organizată în 1823.