„Sunt absolut convins de necesitatea regimului de vize pentru ruşi”, a scris Parubii într-o postare pe Facebook, căci „sub uralele isterico-exaltate ale vecinilor îndobitociţi de propagandă, a fost ocupată Crimeea şi Donbasul, au fost omorâţi mii de ucraineni, au fost distruse oraşe şi sate”.

Parubii, care susţine că de la începutul agresiunii ruse a optat pentru această decizie, citează, în continuare, datele unui sondaj, efectuat în Federaţia Rusă. „93% dintre cetăţenii ruşi susţin anexarea Crimeii, din ei 80% rămân fideli ideii chiar dacă ea ar putea genera un război. 59% din ruşi au o atitudine negativă faţă de Ucraina, iar 37% îi consideră pe ucraineni drept duşmani. Şi fiţi atenţi! 50% din cetăţenii ruşi ar susţine decizia lui Putin de a începe un război nuclear! Mai bine de 80% din cetăţenii Rusiei îl susţin pe sângerosul Putin”, scrie vicepremierul ucrainean.

Potrivit lui Parubii, e necesar a-l controla pe fiecare cetăţean al ţării-agresor, care intenţionează să ajungă în Ucraina. „Nu avem dreptul nici măcar să admitem posibilitatea ca, din lipsa regimului de vize, pe teritoriul ţării noaste să ajungă agenţi ai duşmanului şi grupuri de diversionişti. Leproşilor – carantină! Din acest motiv, ţinem frontul, întărim capacităţile de luptă şi introducem vizele”, conchide oficialul ucrainean.