Potrivit informaţiilor serviciului de presă al OSCE, observatorilor li s-a permis să treacă prin punctul de control, mai apoi mercenarii i-au oprit şi nu le-au permis să discute cu localnicii din zona postului de control.

Şeful comisiei militaro-civile regionale din Luhansk, Gheorghi Tuka, a avertizat că în cazul escaladării situaţiei de către separatiştii proruşi, punctul pietonal de trecere a hotarului aşa-numitei republici din Staniţa Luhansk va fi închis, scrie sursa citată.

Sursa citată menţionează că în ultimul timp s-au înteţit provocările din partea formaţiunilor teroriste din Donbas. Potrivit ei, insurgenţii proruşi au primit indicaţii din partea Kremlinului să-şi intensifice eforturile de tensionare a situaţiei pe întreaga linie de demarcaţie, prin acţiuni ale grupurilor diversioniste şi făcând uz de arme interzise.

Separatiştii continuă să primească echipament militar şi muniţii direct din Rusia. În zonă au venit şi foarte mulţi mercenari din zona Caucazului de Nord. În ultimele zile Kremlinul e preocupat de pregătirea şi organizarea alegerilor locale ilegale în zona ocupată de militanţii proruşi în Donbas, scrie Liga.net.