Într-o audiere în comisia pentru muncă, afaceri sociale şi incluziune a parlamentului de la Belgrad, oficialul sârb a declarat că, în medie, de la începutul acestui an au tranzitat zilnic teritoriul Serbiei 2.000 de migranţi, cu mult mai puţini decât în lunile septembrie şi octombrie 2015, când media zilnică a atins şi 11.000 de migranţi. 

Milenko Bozovic a adăugat că circa 600.000 de migranţi au trecut prin Serbia anul trecut, iar 600 dintre ei au solicitat azil în această ţară. 

În urmă cu două săptămâni, autorităţile de la Belgrad au anunţat că nu vor mai permite intrarea pe teritoriul Serbiei a migranţilor care nu cer azil Germaniei sau Austriei, măsură ce a survenit unei decizii similare luate de autorităţile de la Berlin şi Viena după ce ţările din nordul Europei au hotărât să limiteze primirea migranţilor. 

Decizia autorităţilor de la Belgrad a fost luată după ce guvernele Sloveniei şi Croaţiei, ţările care urmează Serbiei pe ruta migranţilor, au anunţat anterior că vor dispune joi măsuri similare luate de Austria şi Germania. 

La jumătatea lunii noiembrie, Serbia şi Macedonia au început să le permită intrarea pe teritoriul lor doar a migranţilor sirieni, irakieni şi afgani.