Membrii Camerei Reprezentanţilor au aprobat cu 246 de voturi pentru, aproape toate din tabăra republicană, şi 181 împotrivă, din tabăra democrată, „Legea privind transparenţa finanţării terorismului Iranului”.

Proiectul de lege are însă şanse minime nule de a intra în vigoare. Chiar dacă va fi adoptat şi de Senat, controlat tot de republicani, preşedintele Obama a promis că se va opune prin veto aplicării sale, care ar anula practic acordul nuclear istoric cu Teheranul.

Camera Reprezentanţilor aprobase proiectul încă de luna trecută, pe 13 ianuarie, însă votul a fost anulat după ce aproape o treime dintre membri au sosit prea târziu pentru a-şi mai exprima opţiunea.

Trei zile mai târziu, autorităţile de la Washington şi Teheran au anunţat un acord complex prin care Iranul a eliberat patru prizonieri americani.

Congresmeni democraţi au remarcat că acesta nu a fost singurul caz de repetare a votului. Camera Reprezentanţilor a votat de peste 60 de ori în încercarea de a respinge reforma sistemului de sănătate, una din principalele realizări de politică internă ale preşedintelui Obama.