„Unii dintre criminalii cu care vă confruntaţi nu ezită să folosească împotriva voastră arme grele, adevărate arme de război, împotriva cărora voi trebuie să dispuneţi de mijloace de ripostă şi de protecţie adecvate”, le-a spus ministrul poliţiştilor de la o secţie de poliţie din Paris.

Astfel, brigăzile anti-criminalitate din Paris, unităţi mobile care acţionează atât ziua cât şi noaptea, vor fi echipate pentru prima dată cu 204 puşti de asalt HK G36, rezervate până în prezent forţelor de intervenţie de elită, şi, de asemenea, cu 1.835 de veste antiglonţ şi 241 de scuturi rezistente la tiruri de Kalaşnikov.

Pentru aceste noi mijloace, care includ de asemenea pistoale cu impulsuri electrice (Taser), lansatoare de bile de apărare şi bastoane telescopice de apărare, au fost cheltuiţi 17 milioane de euro. Ele vor fi livrate până în luna iunie.

Brigăzile de combatere a criminalităţii „ar trebui să poată interveni cât mai rapid posibil pentru a asigura sprijin patrulelor implicate, mai ales atunci când ne confruntăm cu ucideri în masă”, a subliniat Bernard Cazeneuve.

Pe 13 noiembrie anul trecut, jihadişti au ucis folosind puşti Kalaşnikov 130 de persoane şi au făcut câteva sute de răniţi, într-o sală de concerte şi în mai multe restaurante şi cafenele din Paris.

După atentate, cele mai grave comise vreodată în Franţa, a fost decretată starea de urgenţă care a fost prelungită până la sfârşitul lunii mai, autorizând poliţiştii să poarte asupra lor arme şi în afara serviciului.