VIDEO

Grav atac armat în SUA soldat cu trei morţi şi 14 răniţi

Grav atac armat în SUA soldat cu trei morţi şi 14 răniţi
Sursa: jurnal.md Foto: romaniatv.net 26.02.2016 15:20
Un nou atac armat zguduie Statele Unite. Trei oameni au fost împuşcaţi mortal, iar 14 au fost răniţi, după ce un angajat al unei fabrici din statul american Kansas a deschis focul la întâmplare. După intervenţia forţelor speciale, agresorul a fost împuşcat mortal. Supravieţuitorii atacului spun că au trecut prin momente terifiante. 
 
Tragedia a avut loc pe teritoriul unei fabrici care produce componente pentru maşini de tuns iarba, din oraşul Hesston. Atacatorul a început să tragă la întâmplare pe stradă, iar apoi a intrat în clădirea întreprinderii. Bărbatul a fost identificat drept Cedric Ford, un afroamerican de 38 de ani. Unul dintre colegii atacatorului a povestit că acesta, care era, de regulă, o persoană foarte calmă şi temperată, a încercat să-l împuşte, dar arma nu mai avea gloanţe. Omul a fugit, dar atacatorul şi-a scos o doua armă şi a început să tragă din nou.
 
Chiar şi şeriful oraşului a vorbit vizibil emoţionat despre teribilul atac şi a spus că numărul victimelor ar fi putut să fie mult mai mare.
 
Atacatorul a fost împuşcat mortal de un poliţist într-un schimb de focuri. 10 dintre cele 14 persoane rănite se află în stare critică. Preşedintele Barack Obama a încercat să înăsprească legislaţia privind controlul armelor, dar Congresul dominat de republicani s-a opus.

 

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP