Potrivit autorităţilor din Fiji, bilanţul a rămas la 42 de decese, dar procesul de gestionare a pagubelor produse de ciclonul Winston s-a agravat.

Căile de acces către unele insule din arhipelagul Fiji rămân în continuare blocate sau restricţionate, fiind din ce în ce mai dificilă livrarea de ajutoare umanitare. Cu unele comunităţi izolate, precum cele de pe insula Yasawa, nu s-a stabilit încă niciun contact după mai bine de cinci zile de la dezastru.

Mai multe ONG-uri au indicat că transporturile umanitare sunt în curs de livrare, dar procesul este îngreunat din cauza căilor de acces avariate.
Autorităţile au început să trimită ajutoare, luni, insulelor cele mai afectate din cele peste 100 locuite din arhipelagul Fiji cu o populaţie totală de aproximativ 900.000 de locuitori.

Rafalele de vânturi produse de ciclonul Winston, care a lovit arhipelagul Fiji sâmbătă, au atins viteze de 285 de kilometri pe oră, fiind cea mai puternică furtună din Emisfera Sudică de la începutul măsurătorilor de acest fel, potrivit site-ului de ştiri meteo Weather Underground.