El a anunţat convocarea tuturor şefilor de partide din Grecia pentru un acord cu privire la gestionarea crizei migratorii înainte de summitul care va avea loc pe 7 martie la Bruxelles. „Este nevoie de cel mai larg consens politic în privinţa acestei chestiuni. Nu vom accepta ca ţara noastră să se transforme într-un depozit de fiinţe umane", a subliniat prim-ministrul elen.

Marţi, Alexis Tsipras şi-a exprimat nemulţumirea după reuniunea regională organizată miercuri la Viena, fără Grecia, legată de intensificarea controalelor la graniţele statelor aflate pe ruta Balcanilor.

Premierul a afirmat că este ruşinos faptul că unele ţări nu au respectat deciziile summitului european desfăşurat săptămâna trecută asupra unei acţiuni comune privind criza migratorie şi au acţionat în mod unilateral.

Decizia luată săptămâna trecută de directorii poliţiilor din cinci ţări aflate pe ruta Balcanilor (Austria, Croaţia, Macedonia, Serbia şi Slovenia) de a întări controalele la graniţe a provocat în ultimele zile blocajul migranţilor la graniţa greco-macedoneană care rămâne întredeschisă, în timp ce este principalul punct de trecere a refugiaţilor spre Europa Centrală şi de Nord.