Imigranţii s-au instalat luni pe liniile de cale ferată în zona Idomeni după ce au încercat să treacă graniţa în Macedonia, nemulţumiţi de întârzieri şi de restricţiile suplimentare la frontieră.

Poliţia elenă şi mai multe autobuze goale au intrat în respectiva zonă înainte de zori, potrivit unui martor citat de Reuters. Într-o zonă văzută de pe partea macedoneană a graniţei, circa 600 de persoane au fost înconjurate de poliţia elenă, a spus martorul citat.

Circa 1.200 de persoane s-ar afla la Idomeni, în mare majoritatea afgani. Mulţi dintre ei nu au documente corespunzătoare. Luni s-a produs un blocaj, după ce autorităţile macedonene au cerut documente de călătorie suplimentare, inclusiv paşapoarte, pentru persoanele care intră pe teritoriul Macedoniei.

Unele ţări folosite de imigranţi pentru a ajunge în ţările bogate din nordul Europei impun restricţii la frontieră, determinând statele aflate înaintea lor pe coridorul folosit de imigranţi să impună restricţii similare de teamă să nu se creeze blocaje pe teritoriul lor.

Însă există îngrijorări în privinţa a ceea ce s-ar putea întâmpla în Grecia, pe ale cărei insule imigranţii continuă să ajungă zilnic venind dinspre Turcia. Marţi dimineaţă, 1.250 de imigranţi au ajuns la Atena cu feribotul din trei insule greceşti.

Unii dintre ei aveau bilete de autobuz pentru Idomeni, însă nu se ştie dacă li se va permite să se pornească mai departe spre nordul ţării.