În total, 501 extracomunitari au fost prinşi de poliţiştii ungari - 113 dintre aceştia au fost descoperiţi vineri, 151 sâmbătă şi 237 duminică - potrivit site-ului instituţiei.

În primele săptămâni din an, circa zece imigranţi au fost prinşi săptămânal în timp ce încercau să pătrundă ilegal în ţară, dar numărul acestora a crescut la 70 spre sfârşitul lui ianuarie şi începutul lui februarie.

Mulţi dintre imigranţi susţin că suny din Kosovo, Turcia şi Africa de Nord, dar şi câţiva din Haiti şi Sri Lanka, potrivit statisticilor furnizate de poliţia ungară şi de Parchetul general.

De pe 15 septembrie, de când Ungaria şi-a închis graniţele pentru imigranţii care călătoresc ilegal, şi până vinerea trecută (19 februarie), au fost deschise procedurile de judecată pentru 1.325 de persoane acuzate de încălcarea graniţelor prin încercarea de a pătrunde ilegal în ţară şi pentru trei persoane acuzate de avarierea gardului metalic de la frontiere, a precizat Parchetul din Seghedin, de la graniţa din sud cu Serbia, una dintre principalele porţi de intrare a imigranţilor în Ungaria.