Întrebat în cadrul unui interviu la TV France 5 ce plan are Uniunea Europeană în cazul în care Marea Britanie va părăsi blocul european, Moscovici a răspuns: „Nu, nu există niciun plan B. Nu ne ajută în niciun fel să ne gândim la scenarii dezastruoase”.

„Ziua în care vom începe să vorbim despre un plan B este cea în care nu vom mai crede în planul A. Eu mă gândesc la un singur plan. Regatul Unit al Marii Britanii (în UE) înseamnă unitatea Europei”, a completat Moscovici, referindu-se la referendumul din 23 iunie organizat în Marea Britanie prin care votanţii vor decide dacă statul rămâne sau nu un membru al UE.

Comisia Europeană nu va lua parte la campania lansată de politicienii britanici privind rămânerea sau ieşirea statului din alianţa europeană, a precizat Moscovici, explicând că orice intervenţie va fi contracarată.

„Consider că este prudent să nu facem campanie şi să încercăm să impunem o decizie unui popor suveran. Referendumurile sunt periculoase, mai ales pentru Europa”, a indicat comisarul francez al UE.

El a făcut referire la decizia primarului Londrei, Boris Johnson, care a anunţat în weekend că va face campanie pentru ieşirea Marii Britanii din blocul european, ceea ce, în opinia lui Moscovici, este o decizie populistă care i-ar putea prejudicia imaginea.