Trei jurnalişti ai agenţiei de presă turce Anadolu, răpiţi de PKK

Trei jurnalişti ai agenţiei de presă turce Anadolu, răpiţi de PKK
Sursa: jurnal.md Foto: AP 21.02.2016 17:16
Agenţia de presă turcă Anadolu a anunţat că trei dintre jurnaliştii săi au fost răpiţi duminică de rebeli din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), în timpul unei misiuni în sud-estul ţării, regiune cu populaţie majoritar kurdă.

Incidentul a avut loc la Nusaybin, district în provincia Mardin, unde forţele de securitate turce au efectuat în ultimele trei luni o vastă operaţiune împotriva rebelilor PKK, ca şi în alte regiuni din această zonă, a precizat Anadolu, preluată de AFP.

Anadolu este cea mai mare agenţie de presă din Turcia care dispune de o vastă reţea de jurnalişti atât în ţară, cât şi în străinătate, notează Agerpres.

Nusaybin este unul din oraşele din sud-estul Anatoliei, regiune unde lupte violente au avut loc între PKK şi forţele turce de la reluarea confruntărilor, în vara anului trecut, între Ankara şi mişcarea kurdă armată, după o acalmie de doi ani.

Liderii turci i-au acuzat pe rebelii din PKK şi pe combatanţii kurzi sirieni din Unităţile de protecţie a poporului (YPG) că se află în spatele atentatului de joia trecută de la Ankara, soldat cu 28 de morţi.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP