SUA: Republicanul Jeb Bush abandonează cursa pentru Casa Albă

SUA: Republicanul Jeb Bush abandonează cursa pentru Casa Albă
Sursa: www.agerpres.ro Foto: AP 21.02.2016 07:24
Jeb Bush, frate şi fiu de foşti preşedinţi, s-a retras sâmbătă din cursa pentru Casa Albă după ce a înregistrat un nou rezultat nefavorabil la primarele republicane pe care le-a abordat ca mare favorit, transmite AFP.

„În această seară, îmi suspend campania”, a declarat foarte emoţionant fostul guvernator de Florida, întrerupându-se pentru a-şi şterge lacrimile. "În pofida a ceea ce poate aţi auzit, ideile contează, politicile contează", a adăugat el într-o replică acidă apreciată de suporterii săi la adresa învingătorului republican Donald Trump.

Miliardarul Donald Trump a câştigat sâmbătă primarele prezidenţiale republicane din Carolina de Sud, a doua victorie a sa din trei consultări în acest an.

Conform rezultatelor prezentate de CNN, după centralizarea rezultatelor din 82% din secţiile de votare el a obţinut 33,1% din voturi, urmat de senatorul de Florida Marco Rubio (22,3%) şi de senatorul de Texas Ted Cruz (21,7%).

Pe ultimele locuri s-au clasat fostul guvernator de Florida Jeb Bush (8,1%), guvernatorul de Ohio John Kasich (7,9%) şi medicul în retragere Ben Carson (6,9%).

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP