Suspecţii, a căror identitate nu a fost dezvăluită, au fost arestaţi în şapte provincii turce. Forţele de ordine se află în continuare în căutarea unui suspect, a mai indicat procurorul-şef al Ankarei, Harun Kodalak, citat de agenţia Anadolu.

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan anunţase joi că numărul arestaţilor era de 14.

Potrivit lui Kodalak, ancheta este deja aproape finalizată, iar responsabilii statului vor face în curând anunţurile necesare.

Joi, la mai puţin de 24 de ore după atentat, preşedintele Erdogan şi prim-ministrul Ahmet Davutoglu au declarat că atentatul a fost pus la cale de rebelii din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi de combatanţii kurzi sirieni din Unităţile de protecţie a poporului (YPG).

„Atacul are o legătură directă cu YPG”, a afirmat Davutoglu în faţa presei.

Acuzaţiile au fost respinse de Saleh Muslim, liderul Partidului Uniunii Democratice (PYD), al cărui braţ armat este YPG, şi de Cemil Bayik, unul din responsabilii PKK.

Potrivit AFP, premierul Davutoglu s-a deplasat vineri dimineaţă la locul atentatului, unde a depus flori şi s-a recules, împreună cu ministrul apărării, Ismet Yilmaz, şi cel de interne, Efkan Ala.