„Nu suntem camera servitorilor a Uniunii Europene. Nu ar trebui să fim ameninţaţi cu retragerea sau reducerea fondurilor structurale. Ele nu sunt donaţii sau daruri, ci compensaţii pentru obligaţii asumate de noi odată cu aderarea la UE", a spus el.

Laszlo Kover a criticat Germania pentru că a invitat refugiaţi „printr-o decizie unilaterală care a atras consecinţe pentru întreaga Europă". „Printr-o mişcare mai degrabă neprietenoasă, Germania nu a discutat asta cu ţările situate pe rutei migraţiei", a adăugat preşedintele Parlamentului ungar.

El a mai declarat că implementarea cotelor obligatorii de imigranţi ar echivala cu un suicid cultural şi ar cauza o criză economică şi socială.

În acelaşi timp, ca reacţie la unele informaţii apărute în presă, purtătorul de cuvânt al Guvernului ungar, Zoltan Kovacs, l-a acuzat vineri pe premierul italian Matteo Renzi că şantajează politic Ungaria şi restul ţărilor din Grupul de la Visegrad (Cehia, Polonia şi Slovacia) prin faptul că cere reducerea fondurilor europene dacă cele patru state refuză să accepte schema privind cotele obligatorii de refugiaţi.

Zoltan Kovacs a precizat la postul de ştiri M1 că poziţia Grupului de la Visegrad este că nu trebuie să existe cote obligatorii.

„Nu este o soluţie pentru Europa", a spus el, insistând că politica privind migraţia urmată până acum a eşuat, din moment ce nu poate fi implementată.