O serie de sancţiuni internaţionale şi americane adoptate după trei teste nucleare anterioare, în 2006, 2009 şi 2013, există deja contra Phenianului.

Dar noul text, ca răspuns la testul nuclear din 6 ianuarie, înăspreşte regimul de sancţiuni impuse de SUA, făcând obligatorii penalităţi ce erau până acum lăsate la discreţia preşedintelui.

Aceste sancţiuni, care includ confiscarea activelor, interdicţia de viză şi refuzul contractelor publice americane, vizează orice persoană sau companie ce ajută regimul de la Phenian, mai ales în achiziţionarea de materiale pentru fabricarea armelor de distrugere în masă.

Deşi toate entităţile ce oferă sprijin Coreii de Nord în aceste domenii pot fi sancţionate, va fi probabil „dificil” să fie pedepsite companii chineze legate de Phenian, a recunoscut Bob Corker, preşedintele republican al Comisiei pentru afaceri externe din Senat.

„Scopul nu este de a pedepsi China, dar dacă există entităţi ce ajută regimul, şi ştim că există, ele vor fi pedepsite”, a asigurat el, cerând administraţiei Obama să fie inflexibilă.