Eagles of Death Metal şi-a reluat turneul întrerupt de atentatele din 13 noiembrie abia weekendul trecut. Acesta a fost rebotezat „Nos Amis”. Artiştii au simţit că au o datorie de onoare să revină la Paris pentru a susţine concertul întrerupt brutal de terorişti.

De această dată, vibraţia muzicii rock a trupei americane nu a fost trăită la Bataclan, acolo unde au fost seceraţi de terorişti 89 de oameni. În memoria lor, au fost ţinute tot atâtea secunde de reculegere.

Printre fanii care au trăit emoţiile redate de piesele rockerilor au fost şi supravieţuitori ai atacului de la Bataclan.

O echipă de 30 de psihologi a fost tot timpul prezentă la concert pentru acordarea sprijinului supravieţuitorilor şi apropiaţilor lor. După reluarea turneului, Eagles of Death Metal nu a mai cântat melodia „Kiss the Devil”, pe care o interpretau când s-a dezlănţuit masacrul.

Membrii formaţiei au anunţat că îşi doresc să fie primii care vor urca pe scena de la Bataclan după redeschiderea sălii, la sfârşitul anului. 130 de oameni au murit, în total, în urma atacurilor comise de terorişti în capitala Franţei, pe 13 noiembrie 2015.