Potrivit ei, decizia a fost luată astăzi dimineaţă şi că ieri, în timpul votului din Rada Supremă cu privire la demisia guvernului au avut loc „evenimente extraordinare, când tot ce-i ascuns se descoperă”.

 „Unicul pas corect posibil pentru noi e ieşirea din coaliţie”, a spus Timoşenko, adăugând că situaţia actuală din Ucraina e o consecinţă a guvernării „unei coaliţii politice tenebre de clan” şi că „Batkivşcina” consideră că nu se mai poate afla în acest „cârd” fără vreo şansă, care nu doreşte reforme.

Ea i-a îndemnat pe toţi deputaţii, care simt responsabilitate în faţa societăţii, să-i urmeze exemplul.

Liderul „Batkivşcina” i-a îndemnat pe politicieni şi liderii de opinie „să restarteze situaţia politică din Ucraina”, căci altfel situaţia în ţară ar putea ieşi de sub control.

 „Dacă vor izbucni răscoale şi erupţii sociale necontrolate în Ucraina, cu toate armele pe care le posedă cetăţenii neautorizat, noi am putea să ne pierdem ţara”, a accentuat Timoşenko, îndemnând ucrainenii să nu permită „nici un fel de acţiuni de gherilă, care ar putea duce la dispariţia statului ucrainean”.

Amintim că ieri parlamentul de la Kiev nu a susţinut demisia guvernului Iaţeniuk, cerută de preşedintele Petro Poroşenko.