Bănuielile se referă la salariile plătite unui număr de 20 de asistenţi prezenţi în organigrama Frontului Naţional, apărând suspiciunea că aceştia au fost folosiţi pentru alte sarcini decât cele legate de activitatea europarlamentară.

Dacă faptele se vor dovedi reale, justiţia ar putea considera că este vorba despre o finanţare ilegală a partidului.

Frontul Naţional a calificat acuzaţiile drept un complot îndreptat împotriva sa, respingându-le ca lipsite de bază legală. Frontul Naţional denunţă 'jalnica afacere aşa-zisă a asistenţilor parlamentari, lansată în ajunul alegerilor departamentale de către socialistul german Martin Schulz (preşedintele PE n.r.) în 2015', se arată într-un comunicat.

Marţi, a fost percheziţionat biroul lui Jean-Marie Le Pen din Saint-Cloud (Hauts-de-Seine) în aceeaşi anchetă, în prezenţa preşedintelui de onoare al FN.

Acţiunea a fost ordonată de Parchetul din Paris, care a primit informaţii de la Oficiul european de luptă antifraudă (Olaf), sesizat el însuşi de Parlamentul European, a explicat avocatul Frédéric Joaquim.

„Sunt ţinta unei persecuţii deliberate din partea puterii şi acum a Parlamentului European”, a declarat Jean-Marie Le Pen.

În noiembrie 2015, anchetatorii au percheziţionat acelaşi birou din Saint-Cloud într-o anchetă referitoare la presupuse fapte de spălare de bani, fraudă fiscală şi omisiune în declaraţia de avere a fondatorului FN.