AFP a relatat că este vorba despre un atac cu maşină-capcană, în timp ce purtătorul de cuvânt al Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP, de guvernământ), Omet Celik, a postat pe Twitter că este un act terorist.

Mai multe ambulanţe au fost trimise la locul deflagraţiei, unde un autobuz era cuprins de flăcări, conform canalului de televiziune CNN Turk, citat de DPA. Biroul premierului turc a declarat că poliţia investighează incidentul.

Începând din luna iunie a anului trecut, în Turcia s-au înregistrat mai multe atacuri cu bombă, unele fiind revendicate de gruparea Statul Islamic, potrivit autorităţilor de la Ankara.

Precedentul atac, comis pe 12 ianuarie, a avut loc în zona istorică Sultanahmet din Istanbul şi s-a soldat cu decesul a 10 persoane, majoritatea turişti germani, şi rănirea altor 15. Autorităţile turce au anunţat că atacul a fost comis de un sirian de origine saudită ce s-a aflat până recent în Siria şi s-a înregistrat ca refugiat în Istanbul.

Pe 10 octombrie anul trecut, un dublu atentat sinucigaş a ucis 103 persoane în timpul unui miting al opoziţiei turce, în apropierea gării centrale din Ankara. Un alt atac sângeros, soldat cu 33 de morţi şi 104 răniţi, a avut loc anul trecut atunci când un atacator sinucigaş şi-a detonat centura cu explozibil în oraşul Suruc, din provincia Sanliurfa.