„În această dimineaţă am avut o întâlnire şi o discuţie detaliată cu Procurorul General. L-am îndemnat pe Viktor Nikolaevici să scrie cerere de demisie”, a declarat mai devreme preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko.

Preşedintele ucrainean a cerut marţi demisia prim-ministrului Arseni Iaţeniuk şi pe cea a procurorului general, ambii criticaţi intens pentru întârzierea în aplicarea reformelor.

Practic, după ce i-a cerut explicit demisia procurorului general Viktor Şokin, Poroşenko a apreciat că aceeaşi parametri ar trebui aplicaţi şi guvernului, în condiţiile în care societatea a decis cu claritate că au existat mai multe greşeli decât realizări şi că nu mai are încredere în miniştri.

Procurorul general Viktor Şokin, a cărui demisie este de mai mult timp solicitată atât în ţară, cât şi de occidentali, este un apropiat al actualului preşedinte, acuzat că nu face nimic pentru a combate corupţia omniprezentă, respectiv că acoperă acest flagel atunci când ar putea fi afectate interesele oligarhilor apropiaţi puterii.