De la începutul lunii octombrie, atacurile comise de palestinieni şi ciocnirile între tineri palestinieni ce aruncă cu pietre şi soldaţi israelieni au făcut 172 de morţi palestinieni, 26 de morţi israelieni şi un eritreean, un american şi un sudanez de asemenea ucişi.

Majoritatea palestinienilor ucişi au fost autori sau autori presupuşi ai atacurilor împotriva civililor sau membrilor forţelor israeliene, comise în principal cu cuţite. Atacurile cu armă de foc au fost relativ rare, în timp ce aproape zilnic autorităţile israeliene asigură că au arestat palestinieni având asupra lor cuţite.

Ziua de duminică a fost marcată de două atacuri cu armă de foc, primul dimineaţa comis de doi adolescenţi de 15 ani în nordul Cisiordaniei şi al doilea în timpul serii comis la porţile oraşului vechi în Ierusalim de alţi doi palestinieni. Toţi atacatorii au fost împuşcaţi mortal de forţele de securitate.

Niciun membru al forţelor de securitate nu a fost rănit în aceste atacuri, a declarat poliţia.

În timpul serii, o tânără palestiniană „a încercat să atace cu cuţitul un poliţist la post în faţa Mormântului Patriarhilor” din Hebron, potrivit poliţiei israeliene. Tânăra, în vârstă de 20 de ani, a fost apoi „transferată la un spital în stare critică”, potrivit poliţiei.