Incidentul a avut loc, sâmbătă după-amiază, la 120 de kilometri nord-vest de Philadelphia. Potrivit Agenţiei pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă din Pennsylvania, 40 de persoane au fost transportate la spital, iar 70 în adăposturi temporare.

Un purtător de cuvânt de la Centrul Medical Hershey a declarat că trei pacienţi au fost aduşi în stare critică, alţi trei cu răni moderate spre grave şi patru cu răni uşoare.

Cory Angell, un purtător de cuvânt al Agenţiei pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă din Pennsylvania, a precizat că la locul incidentului zăpada era viscolită, ceea ce a fi cauzat ciocnirea celor peste 50 de maşini de pe autostrada Interstate 78.

"Poţi să conduci pe autostradă şi dintr-odată condiţiile meteorologice să se schimbe din cauză că vântul viscoleşte zăpada pe carosabil", a declarat oficialul american.

Potrivit martorilor, mai multe persoane au rămas blocate în autovehicule.

"Zăpada a început să cadă şi totul a devenit alb în jur. Maşina din faţa noastră a dispărut pur şi simplu", a declarat Ashley Fisher, unul dintre şoferii implicaţi în accident, pentru NBC News.

Oficialii americani au avertizat locuitorii din nord-estul Statelor Unite să nu efectueze drumuri din cauza condiţiilor meteo nefavorabile şi a temperaturilor extrem de scăzute.