„În pofida acordului la care s-a ajuns ieri noapte, Rusia a continuat să bombardeze civili, au ucis 16 civili în această dimineaţă”, a declarat şeful diplomaţiei turce prezent la cea de-a 52-a ediţie a Conferinţei Internaţionale de Securitate de la Munchen (sudul Germaniei).

„De asemenea, au fost lovite şcoli şi spitale”, a adăugat Mevlut Cavusoglu, fără să precizeze unde au avut loc aceste bombardamente.

Rusia sprijină aerian, de la începutul lunii februarie, ofensiva regimului Bashar Al-Assad împotriva bastionului rebel Alep (nord), al doilea oraş din Siria.

Aceste bombardamente au forţat zeci de mii de persoane să îşi abandoneze locuinţele, fiind adăpostiţi în taberele instalate de Turcia pe teritoriul sirian.

În legătură cu aceştia, şeful diplomaţiei de la Ankara a spus că ţara sa va trebui să construiască noi tabere în Turcia pentru a-i putea primi, pe teritoriul ţării sale aflându-se în prezent peste 2,5 milioane de sirieni.

SUA şi Rusia au ajuns la un acord în cursul nopţii de joi spre vineri la Munchen, unde a avut loc o reuniune internaţională pentru a încerca reglementarea conflictului sirian, asupra unei „încetări a ostilităţilor” în Siria după o săptămână, exceptând ofensiva împotriva jihadiştilor, pentru a relansa procesul de pace şi a stopa exodul civililor.