„Ofensiva terestră face în general ca un război să devină permanent”, a avertizat şeful guvernului rus, într-un interviu pentru ediţia de vineri a cotidianului german Handelsblatt.

„Americanii şi partenerii noştri arabi trebuie să se gândească bine: vor un război permanent? Ar fi imposibil ca un astfel de război să fie câştigat rapid, în special în lumea arabă, unde fiecare luptă cu fiecare. Toate părţile trebuie obligate să se aşeze la masa negocierilor, în loc să dezlănţuie un nou război mondial”, a declarat Medvedev.

Premierul rus a mai spus că SUA şi Rusia trebuie să exercite presiune asupra tuturor părţilor implicate în conflict pentru a se ajunge la o încetare a focului.

Rusia desfăşoară bombardamente aeriene în jurul oraşului cheie Alep, în sprijinul ofensivei puternice a trupelor loiale preşedintelui sirian Bashar al-Assad împotriva rebelilor. De cealaltă parte, forţele aeriene ale SUA şi ale altor ţări occidentale sunt de asemenea implicate în atacuri aeriene în nordul Siriei împotriva poziţiilor jihadiste. Arabia Saudită a vorbit recent despre o posibilă desfăşurare de trupe terestre în Siria, în cadrul coaliţiei internaţionale împotriva grupării jihadiste Stat Islamic.