Astfel, „o mare parte a populaţiei din Rusia percepe toate acestea cu entuziasm, fapt care influenţează nivelul de popularitatea al lui Putin.

„Dar sancţiunile occidentale şi, într-o măsură mai mare, scăderea preţurilor pentru petrol au lovit economia rusă: anul trecut ea a scăzut cu 3,7%, salariile au început să se reducă, viaţa a devenit mai grea, chiar şi în oraşe, ca să nu mai vorbim de zonele rurale,” spune publicaţia. „Tot mai puţini bani din buget se alocă sectorului social, educaţiei, sănătăţii, infrastructurii şi modernizării economiei. Ploaia de bani se revărsa doar asupra maşinii de propagandă si a aparatului represiv”.

„Şi se întâmplă asta pentru că anexarea Crimeii, campaniile militare şi operaţiunea în Siria înghit cantităţi imense de bani, iar propaganda rusă trebuie să justifice concetăţenilor cheltuirea banilor”, continuă publicaţia.

În acest sens, sunt relevante tot felul de poveşti inventate despre haosul şi fărădelegea din Europa, provocate de valul de migranţi, precum reportajul „răpirii şi violării” fetei Lisa la Berlin.

Kremlinul creează în mod artificial imaginea de haos în ceea ce priveşte Europa, pentru că este foarte important să distragă atenţia de la propriile probleme, pentru a preveni tulburările sociale care ar fi un coşmar pentru Putin.