„Numărul de atacuri anul trecut a fost mai mare ca oricând, cu 98 la nivel mondial”, a declarat marţi pentru AFP George Burgess, directorul Universităţii din Florida, care colectează date statistice referitoare la aceste atacuri din 1958.

Recordul anterior data din 2000, an în care au fost înregistrate 88 de atacuri, scrie Agerpres.

Pe de altă parte, în 2015, aceste atacuri nu au cauzat mai multe decese decât de obicei, fiind înregistrate şase victime — o cifră care se înscrie exact în media ultimilor 10 ani.

Dintre acestea, trei persoane au murit pe teritoriul francez (două în insula Reunion şi una în Noua Caledonie), iar celelalte trei în Australia, Egipt şi Statele Unite.

De asemenea, Statele Unite au înregistrat cel mai mare număr de atacuri anul trecut - 59, dintre care 30 doar în statul Florida, din sud-estul ţării. Niciunul dintre aceste atacuri nu a fost însă mortal, singura victimă din această ţară fiind înregistrată în Hawaii. Potrivit AFP, pe locurile următoare în clasamentul ţărilor cu cele mai multe atacuri ale rechinilor se situează Australia (18 atacuri) şi Africa de Sud (8 atacuri).