Potrivit DPA, generalul Ri Yong-gil a fost executat săptămâna trecută. El fusese numit în 2013 şi a fost văzut însoţindu-l pe liderul nord-coreean Kim Jong-un în timpul inspecţiilor militare până luna trecută, dar nu a participat la şedinţa comună a conducerii Partidului Muncitorilor şi a armatei nord-coreene, organizată săptămâna trecută, şi nici la lansarea unei rachete cu rază lungă de acţiune, în urmă cu trei zile.

Presa oficială nord-coreeană l-a menţionat pe generalul Ri Myong-su printre participanţi, în locul generalului Ri Yong-gil. Acesta din urmă îşi exprimase dezacordul faţă de recentele numiri ale unor responsabili politici în posturi importante din conducerea armatei nord-coreene. De asemenea, este posibil ca el să fi căzut victimă jocurilor de culise vizând înlocuirea sa.

Anul trecut, în jurul datei de 30 aprilie, ministrul apărării nord-coreean de la acea vreme, Hyon Yong-chol, a fost executat folosindu-se un tun antiaerian, după ce a provocat iritarea lui Kim Jong-un întrucât adormise în timpul unui eveniment militar şi nu executase unele dispoziţii primite.

De la începutul anului, alţi 15 demnitari nord-coreeni au fost executaţi, potrivit serviciilor de informaţii sud-coreene.

În 2013, Kim Jong-un a ordonat executarea unchiului său Jang Song-thaek (unul dintre mentorii săi), acuzat de trădare.