„A existat o problemă în timpul unei petreceri de aniversare a 15 ani şi, potrivit informaţiilor de care dispunem, 11 persoane au fost ucise”, a declarat presei guvernatorul statului Guerrero, Hector Astudillo.

Disputa a izbucnit vineri seară, în timpul unei petreceri de aniversare a 15 ani (numită în ţările din America Latină quinceanera) în satul Cundancito din municipalitatea Coyuca de Catalán.

Sâmbătă, cei care au încercat, împărţiţi în mai multe patrule, să îşi câştige locuri au recurs la focuri de armă, a adăugat Astudillo, fără a oferi mai multe detalii privind acest caz pentru care a fost deschisă o anchetă.

Statul Guerrero are una dintre cele mai ridicate rate de omucideri şi de răpiri din ţară. În acest stat, situat de-a lungul Pacificului, au dispărut 43 de studenţi de la o şcoală din Ayotzinapa, în septembrie 2014, cel mai probabil asasinaţi de un cartel al drogurilor.

În munţii din acest stat se află numeroase culturi de mac şi de opiu care alimentează traficul internaţional de droguri.

Pe15 ianuarie, 21 de persoane răpite cu o săptămână în urmă de bărbaţi înarmaţi în timp ce se îndreptau spre o nuntă în statul Guerrero au fost găsite în viaţă.