Într-un comunicat de presă, procuratura new-yorkeză a explicat că statuia de marmură Torlonia Peplophoros, sustrasă din Villa Torlonia — care a fost reşedinţa personală a lui Benito Mussolini între 1925 şi 1943 — a fost trimisă înapoi în Italia după ce ultimul său proprietar a returnat-o în mod voluntar FBI, în 2015, când a aflat că aceasta era furată.

Cumpărătorul, care a achiziţionat-o pentru 75.000 de dolari, a realizat situaţia când a încercat să vândă statuia printr-o casă de licitaţii care i-a relevat adevărata sa origine.

Potrivit comunicatului, în 1797, un faimos bancher al Vaticanului, numit Giovanni Torlonia, a cumpărat în Roma casa care acum este cunoscută ca Villa Torlonia.

Statuia, care reprezintă o femeie îmbrăcată cu o tunică din Grecia antică, a fost furată din vilă în noaptea de 11 noiembrie 1983 alături de alte 15 statui şi obiecte.

Familia Torlonia a fost proprietarul reşedinţei până în 1977, când municipalitatea Romei a cumpărat, restaurat şi, un an mai târziu, a deschis-o publicului, expunând numeroase opere de artă de mare importanţă culturală.