În favoarea programului Brexit au votat 448 de parlamentari, iar 75 s-au pronunţat împotrivă.

Votul a avut loc în cadrul unei moţiuni iniţiate de Partidul Laburist (centru-stânga, de opoziţie), care a cerut Guvernului conservator un plan detaliat privind procedura de ieşire din Uniunea Europeană.

Premierul Theresa May este supusă presiunilor deputaţilor, mediilor de afaceri şi investitorilor pentru a prezenta o strategie clară privind viitoarea relaţie a Marii Britanii cu Uniunea Europeană.

"Vrem detalii şi claritate, pentru a se pune capăt acestui circ al incertitudinii", a declarat un purtător de cuvânt al grupului parlamentar laburist din Camera Comunelor, Keir Starmer, citat de Reuters.

Premierul Theresa May a părut să tergiverseze declanşarea procedurii Brexit prin activarea Articolului 50 al Tratatului UE. Liderii UE au cerut Marii Britanii să accelereze ieşirea din UE pentru a pune capăt incertitudinii. În acest context, Theresa May a semnalat că va declanşa procedura de ieşire din UE până în martie 2017. Negocierile vor dura cel mult doi ani, iar liderii UE vor ca ieşirea efectivă a Marii Britanii să se producă înaintea alegerilor europarlamentare din 2019.