„Din punctul meu de vedere, noi ar trebui să depunem toate eforturile, în măsura în care acest lucru este justificat politic, pentru a ţine britanicii cât mai aproape posibil de Europa”, a declarat Sigmar Gabriel pentru jurnaliştii străini.

Sigmar Gabriel care este, de asemenea, liderul Partidului Social-Democrat german (SPD), partenerul conservatorilor cancelarului Angela Merkel în coaliţia de guvernământ, a afirmat că negocierile privind Brexit-ul nu trebuie să dureze prea mult timp.

„Acest lucru nu va fi uşor. Mai presus de toate, trebuie să terminăm repede. Incertitudinea este cea mai mare problemă”, a mai spus Gabriel.

Premierul britanic Theresa May a declarat că până la sfârşitul lunii martie 2017 va activa articolul 50 din Tratatul de la Lisabona al UE, care declanşează începerea negocierilor privind ieşirea Marii Britanii din UE.

Cancelarul german Angela Merkel a repetat marţi că accesul la piaţa unică a UE a aproximativ 500 de milioane de persoane se bazează pe respectarea celor patru libertăţi fundamentale din blocul comunitar — libera circulaţie a persoanelor, a bunurilor, serviciilor şi capitalurilor.