În localitatea Kneajici, în apropiere de Kiev, doi poliţişti criminalişti s-au ascuns într-o casă aflată în construcţie pentru a-i prinde în flagrant delict pe hoţi şi să dea semnalul colegilor lor, aflaţi în apropiere, pentru a interveni.

Însă alarma unei case din apropiere a pornit din întâmplare, iar la faţa locului a ajuns o patrulă a poliţiei de protecţie, o divizie a poliţiei naţionale, care asigură pază oamenilor şi firmelor.

Aceştia, odată ajunşi la faţa locului, au remarcat urmele din zăpadă care duceau către casa în care se aflau cei doi ofiţeri şi i-au reţinut, bănuindu-i că sunt hoţi.

În acelaşi timp, colegii celor doi au ajuns şi ei la faţa locului şi, crezând că hoţii i-au deconspirat, au sărit în ajutor.

La scurt timp a venit şi o unitate KORD (echivalentul SIAS din România, n.r.), apoi confuzia a fost atât de mare, încât au început să tragă unii în alţii.

În urma răfuielii au murit doi ofiţeri ai poliţiei de protecţie, doi poliţişti criminalişti şi unul din forţele speciale KORD.

Între timp, adevăraţii hoţi – care se pregăteau de jaf – au auzit focurile de armă şi au fugit din localitate. Ei au fost prinşi în drum spre Kiev.

„Cei trei infractori au fost reţinuţi, armele le-au fost confiscate şi vor fi aduşi în faţa justiţiei”, se arată într-un comunicat de pe site-ul Ministerului de Interne din Ucraina.

Autorităţile au început o anchetă pentru a stabili cine a început să tragă şi care a fost motivul.

Oficialii ucraineni nu au explicat însă de ce nu s-au coordonat cele trei unităţi de poliţie. Ministrul de Interne Arsen Avakov nu a comentat incidentul.

Acum, rudele celor cinci poliţişti cer despăgubiri. Fiecare familie ar putea primi câte 27.000 de dolari, dacă ancheta arată că fiecare unitate „a acţionat în baza instrucţiilor şi a legilor”.