„Căutarea s-a extins pentru că, până la acest moment, nu există o listă definitivă de finalişti şi, la începutul acestei săptămâni, vor fi întâlniri cu mai mulţi candidaţi", le-a spus Conway jurnaliştilor, în Turnul Trump, din New York.

Săptămâna trecută, echipa de tranziţie a precizat că pe lista redusă se aflau patru nume, inclusiv Mitt Romney, ex-guvernator de Massachusetts, care a luptat împotriva lui Trump pentru nominalizarea republicană, în cadrul alegerilor primare.

Conway a admis duminică existenţa acum a „mai mult de patru" nume pe listă, după care a amintit că alegerea viitorului responsabil al diplomaţiei Statelor Unite este „foarte importantă", de aceea neputând fi grăbită.

Purtătoarea de cuvânt a insistat că există multe persoane calificate pentru acest post şi a explicat că unele dintre acestea nu doreau să-şi abandoneze „posturile lucrative" în sectorul privat, dar acum au exprimat interes pentru „a intra în Guvern" şi servi ţara.

Alte trei nume care se aflau pe listă erau ex-primarul New Yorkului, Rudolph Giuliani, generalul în rezervă David Petraeus şi senatorul republican Bob Corker, preşedinte al Comisiei de Politică Externă a Senatului.

În ultimele zile, s-a vorbit de asemenea de fostul guvernator de Utah, Jon Huntsman, un veteran lider republican, care a fost ambasador în China, dar purtătoarea de cuvânt a echipei de tranziţie a evitat duminică să confirme dacă acesta este unul dintre candidaţi.

Tot duminică, viitorul şef de cabinet de la Casa Albă în administraţia Trump, Reince Priebus, a declarat că „ia un pic mai mult timp decât s-a prevăzut" respectiva căutare a candidatului pentru Departementul de Stat.

„Şi cred că este bine. Nu totul trebuie să se întâmple concomitent. (Trump) a avut nevoie de timp pentru a putea lua o decizie inteligentă şi vom vedea cum se va termina procesul", a spus Priebus, într-un interviu pentru canalul CBS.