Françoise de Souza Oliveira, soţia de origine braziliană, 40 de ani, şi Sergio Gomes Moreira, amantul său în vârstă de 29 de ani, au fost arestaţi pentru uciderea ambasadorului, 59 de ani, a precizat comisarul Evaristo Ponte, în cursul unei conferinţe de presă. Operaţiunile poliţiei l-au vizat, de asemenea, pe Eduardo Moreira de Melo, 24 de ani, un văr al amantului.

Declaraţiile soţiei au apărut repede ca fiind ciudate şi această versiune a fost mai mult pusă sub semnul întrebării de anchetatori, când corpul „total carbonizat" al ambasadorului a fost găsit joi, în maşina cu care a părăsit domiciliul. 

Potrivit poliţiştilor brazilieni, diplomatul s-a apărat înainte de a fi împuşcat cu o armă identificată ca aparţinând ambasadei.

Anchetatorii au mai aflat că soţia şi amantul ei au planificat această crimă împreună cu „o persoană de încredere" a celor doi, vărul amantului. Françoise de Souza Oliveira i-ar fi promis acestuia suma de 80.000 de reali (circa 24.000 de dolari) pentru ajutorul oferit.