„Nu candidez pentru alegerile din Bundestag (camera inferioară a Parlamentului — n.r.) ca să stau liniştit patru ani. Dacă se va dori acest lucru, vreau să-mi asum din nou responsabilităţi", a declarat Schaeuble pentru ediţia de duminică a cotidianului Bild, care a publicat în avans câteva fragmente.

Schaeuble, membru al Uniunii Creştin-Democrate (CDU) a cancelarului german Angela Merkel, este considerat un adept al liniei dure, care a devenit reprezentantul intransigenţei germane în timpul crizei datoriei din zona euro.

EFE aminteşte că Schaeuble a fost ales pentru prima dată deputat în 1972, iar în 1984 a fost numit ministru al cancelariei de către cancelarul de la acea vreme, Helmut Kohl. De atunci, Schaeuble a fost în două rânduri ministru de interne, ultima dată în timpul primului guvern al cancelarului Angela Merkel, şi din 2009 este ministru de finanţe. Totodată, Schaeuble a fost şef al grupului parlamentar comun al CDU şi al Uniunii Creştin-Sociale (CSU) şi şef al CDU, funcţie în care i-a succedat lui Merkel.