Bărbatul, în vârstă de 55 de ani, identificat drept Musa A., a fost arestat la Hamburg (nord), a anunţat într-un comunicat Parchetul federal cu competenţe pentru chestiuni legate de terorism. El este suspectat că este „cadru de conducere" al Partidului/Frontului revoluţionar de eliberare a poporului (DHKP-C), grupare radicală de inspiraţie marxistă interzisă în Turcia şi care a comis numeroase atentate în această ţară, începând cu anii 1970. Gruparea a vizat personalităţi care reprezentau statul turc, capitalismul turc, poliţişti turci şi chiar interese americane.

Autorităţile germane bănuiesc că Musa A. face parte din „structura ierarhică" a filialei europene a grupării, care are drept scop finanţarea activităţilor teroriste. Îşi asumase mai multe sarcini ierarhice" în Europa, printre care conducerea acestei filiale europene, având ca obiectiv principal strângerea de fonduri, potrivit Parchetului federal.

Bărbatul va fi adus sâmbătă în faţa unui judecător care va aproba plasarea sa în detenţie.

Arestarea intervine la câteva săptămâni după ce preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat Germania că „acordă refugiu teroriştilor", ca răspuns la criticile cancelarului german Angela Merkel care a apreciat drept „alarmante" măsurile luate împotriva presei turce după puciul eşuat din iulie. În acelaşi discurs, Erdogan a mai acuzat Germania că „i-a luat sub aripa sa" pe membrii DHKP-C şi ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), altă grupare considerată teroristă de către Ankara.