Moţiunea a fost semnată de 171 dintre cei 300 de membri ai Legislativului de la Seul. În textul documentului se arată că preşedintele Park a încălcat legea şi a comis abuz de putere.

„Prin urmare, propunem începerea procedurilor de destituire pentru a proteja Constituţia şi pentru a restaura ordinea constituţional”, au notat semnatarii moţiunii. Potrivit documentului, „dorinţa poporului este ca preşedintele să părăsească funcţia, iar asta a reieşit clar din marşurile şi protestele la care au luat parte numeroşi cetăţeni din generaţii diferite, cu ideologii şi origini diferite”.

Votul privind destituirea preşedintelui ar urma să aibă loc în data de 9 decembrie, au spus reprezentanţii partidelor de opoziţie. Procedura prevede că, înainte să intre în dezbaterea plenului, orice document trebuie evaluat, în prealabil, de secretariatul acestui for.

Pentru ca moţiunea să fie adoptată, cele trei partide semnatare au nevoie şi de votul a 28 de membri ai formaţiunii lui Park. Abia atunci ar deţine majoritatea de două treimi necesară pentru destituire.