Acţiunile ar putea include sancţiuni extinse şi măsuri de ordin diplomatic, au spus oficiali, în ceea ce Administraţia consideră un răspuns proporţional la o operaţiune rusă ce a mers dincolo de activităţile de atac cibernetic comune între naţiuni.

Rusia va răspunde oricăror "măsuri ostile" pe care Statele Unite le-ar putea lua drept răspuns la acuzaţii de accesare ilegală a reţelelor computerizate în timpul alegerilor din 2016, potrivit unui oficial rus.

Unele dintre măsuri ar putea consta în numirea unor indivizi implicaţi într-o campanie rusă de dezinformare şi despre care oficiali ai agenţiilor de informaţii americane spun că au folosit informaţii sustrase ilegal de la majoritatea organizaţiilor Partidului Democrat şi de la oficiali din cadrul acestuia pentru a ataca campania prezidenţială a lui Hillary Clinton.

"Dacă Washingtonul într-adevăr adoptă noi măsuri ostile, vor primi răspunsuri la ele...orice acţiune împotriva misiunilor diplomatice ruse în Statele Unite va genera imediat riposte vizându-i pe diplomaţi americani în Rusia", a declarat reprezentatul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, într-un comunicat publicat pe site.

"Sincer, ne-am săturat de minciunile despre hackerii ruşi - este o dezinformare făcută de Administraţia Obama menită să scuze propriul eşec", a mai spus ea.