Liviu Dragnea a motivat că vrea să „cumpănească foarte bine" pentru că nu este o decizie uşoară. De asemenea, el a spus că nu va ezita să ceară suspendarea preşedintelui. Liviu Dragnea, care a venit la conferinţa de presă alături de copreşedinţii ALDE Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin, a spus că a urmărit cu „stupefacţie" anunţul preşedintelui Klaus Iohannis, care a respins propunerea ca Sevil Shhaideh să fie premier.

„Împreună cu colegii mei am analizat în ultimele ore care ar fi resorturile care ar fi putut sta în spatele acestei decizii a preşedintelui. Nu am reuşit să găsim niciun motiv constituţional şi nici alt motiv, care să ţină de alte elemente şi părerea noastră este că, de fapt, acest om vrea să declanşeze o criză politică în România", a declarat Dragnea.

Anterior, Klaus Iohannis a anunţat că nu va accepta să propună un candidat condamnat pentru acte de corupţie, în condiţiile în care se vehicula că Liviu Dragnea va fi înaintat de coaliţia de guvernare PSD-ALDE pentru şefia Guvernului.