Ministrul canadian al Transporturilor, Marc Garneau, fost astronaut, a aprobat reînnoirea licenţei de pilot a lui Moş Crăciun, după cum se arată într-un mesaj video transmis pe Twitter de Transport Canada. „Moş Crăciun, am veşti bune pentru tine, încă o dată ai performat la testul pentru licenţa de pilot, aşa că iată certificatul”, spune Garneau în mesajul său către bărbatul cu barbă albă, îmbrăcat în costum roşu cu blăniţă şi cu mănuşi negre.

Clipul video îl prezintă pe bărbatul în vârstă care parcurge testul de măsurare a acuităţii vizuale la care trebuie să citească literele „H” şi „O”. În plus, acesta trebuie să predea şi o probă de urină pentru analize.

„Sănătatea ta este bună. Nivelul glicemiei este puţin crescut, dar eşti apt de drum, aşa că veştile sunt bune”, îi mai spune Garneau lui Moş Crăciun care răspunde cu râsul său caracteristic.

Garneau profită de ocazie să îi reamintească Moşului să conducă în siguranţă: „Nu folosi telefonul mobil şi nu scrie mesaje în timp ce conduci sania prin văzduh”.