Directorul Lobby-ului catolic australian (ACL), Lyle Shelton, care a postat pe Twitter fotografia unei camionete distruse în întregime de flăcări, s-a arătat „şocat că aşa ceva se poate întâmpla în Australia", la două zile după atentatul jihadist de la Berlin, unde un camion a lovit în mulţimea prezentă la un târg de Crăciun. La rândul său, poliţia a informat numai că a fost „un incident în cursul căruia un autovehicul a lovit un imobil", precizând că şoferul a fost rănit şi s-a demarat o anchetă.

„O maşină a izbit biroul nostru din Canberra şi a explodat. Toţi angajaţii sunt teferi şi nevătămaţi", a scris directorul ACL pe contul său de Twitter.

„Nu cunoaştem motivaţiile persoanei care conducea camioneta, dar am primit un număr de ameninţări cu moartea şi de violenţe în acest an pe care le-am raportat poliţiei", a afirmat Lyle Shelton.

„Este un atac împotriva libertăţii de expresie în Australia şi sunt profund şocat. Nu credeam să văd aşa ceva în viaţa mea", a adăugat el.

Unele media au vorbit despre faptul că în camionetă s-ar fi aflat mai multe butelii cu gaz. Imagini la televiziune au arătat pagubele provocate celor două niveluri ale imobilului ale cărui geamuri au fost sparte.